Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850000000

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

arrow image Ja, vraag schouwing aan

Zonnepanelen vergelijken doet u zo. Let op deze belangrijke factoren!

Wij begrijpen als geen ander dat het vergelijken van zonnepanelen belangrijk is voor iedereen die wil investeren in een zonnesysteem. Bij {Bedrijfsnaam} vinden we het belangrijk dat u alle informatie heeft om vol vertrouwen een keuze te maken.

Op die manier weet u zeker dat u investeert in de zonnepanelen die het beste bij uw situatie passen. In dit artikel ontdekt u daarom waarop u moet letten bij het vergelijken van zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken doet u met deze belangrijke factoren

Materiaal, levensduur en rendementsgarantie

Veel zonnepanelen op de markt zijn glas-op-folie panelen. Deze panelen zijn doorgaans goedkoop in aanschaf, maar brengen verschillende belangrijke nadelen met zich mee. Op de langere termijn zijn ze daardoor vrijwel altijd duurder dan glas-glas zonnepanelen.

Gaat u zonnepanelen vergelijken, dan is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Glas-op-folie panelen zijn bijvoorbeeld brandgevaarlijker. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor vocht en zogenaamde micro cracks. U kunt hier meer over lezen op de pagina over de glas-glas zonnepanelen waar wij mee werken.

Het belangrijkste om mee te nemen in uw zonnepanelen vergelijking, is echter de termijn waarover de panelen rendement opleveren. Want al zijn de aanschafkosten vaak lager voor glas-op-folie zonnepanelen, vergeleken met de glas-glas panelen waar wij mee werken leveren ze uiteindelijk veel minder rendement op.

Op glas-op-folie panelen zit namelijk vaak slechts 12 jaar garantie. Op de panelen waar wij mee werken, ontvangt u 30 jaar garantie. Zowel op het product als op het rendement. Dat betekent dat u uiteindelijk veel meer rendement maakt op uw investering.

Wilt u weten wat uw rendement kan zijn? Vraag dan een adviesgesprek aan. U ontvangt niet alleen een offerte op maat, maar ook een persoonlijk rendementplan. Zo weet u precies wat uw zonnepanelen u op gaan leveren, voordat u de keuze maakt.

De gebruikte techniek

Ook tussen glas-op-glas zonnepanelen valt er nog het nodige te vergelijken. Zo is de gebruikte techniek bij de productie natuurlijk bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit van de zonnepanelen.

En goede fabrikant van glas-glas zonnepanelen verwarmt het glas voor, zodat de twee glasplaten – met daartussen de zonnecellen – beter op elkaar gelijmd kunnen worden, vrij van vocht. De lijm hecht hierdoor beter en vocht krijgt geen enkele kans om binnen te dringen.

Bij {Bedrijfsnaam} werken we daarom met panelen van de hoogwaardige Duitse producent Sonnenstromfabrik, al jarenlang toonaangevend in de productie van zonnepanelen.

Het gebruikte materiaal van zonnepanelen vergelijken

Net als de techniek, is ook het gebruikte materiaal van groot belang. Gaat het om structuurglas, of zogenaamd floating glas?

Structuurglas is veel sterker, waardoor panelen van dit glas een stuk beter bestand zijn tegen bijvoorbeeld hagel. Niet iets waar u dagelijks mee te maken krijgt, maar wel bijzonder belangrijk om in de zonnepanelen vergelijking rekening mee te houden.

De hoogwaardige panelen waar wij mee werken, doorstaan bijvoorbeeld een hageltest met stenen van 30mm en een snelheid van 87km/h. Ter vergelijking: bij panelen van mindere kwaliteit liggen die waardes rond de 25mm en 23km/h.

Wel zo’n veilig idee, met het extremere weer waar we steeds meer mee te maken krijgen.

Dikte van het glas

Ook is het belangrijk dat de glasplaat aan de voor- en achterzijde van dezelfde dikte zijn en van dezelfde glassoort zijn gemaakt.

Dit is van invloed op de temperatuurverschillen die het paneel kan weerstaan. Als het glas aan de voor- en achterzijde uit dezelfde fabriek komt met exact dezelfde diktes, dan kan het zonnepaneel een temperatuur hebben van 75 graden Celsius.

Ter vergelijking: als het glas aan de voorzijde anders is gemaakt of een andere dikte heeft dan het glas aan de achterzijde, dan zetten de glasplaten verschillend uit bij stijgende of dalende temperaturen.

Het paneel komt hierdoor onder spanning te staan, er komt druk op de lijmlaag die de glasplaten bij elkaar houdt en de lijmlaag kan hierdoor scheuren. Wanneer dat gebeurt, kan er vocht in het paneel terechtkomen, waardoor het rendement aanzienlijk minder wordt.

Uiteindelijk zal het vocht zelfs leiden tot defecten aan het paneel.

Vergeet de kabelbox (junction box) niet bij zonnepanelen vergelijken

Kijk bij uw vergelijking ook verder dan de zonnepanelen zelf. Een belangrijk onderdeel van het zonnesysteem, wordt immers gevormd door de bekabeling.

Er zijn twee manieren om de kabels die in de junction box moeten komen achter het zonnepaneel te realiseren.

Helaas zijn er veel aanbieders die hiervoor de juiste techniek niet beheersen. Ook zijn er aanbieders die – uit kostenoverweging – de stroomdraden op onprofessionele wijze naar en in de junction box leiden.

De techniek die zij gebruiken is eenvoudig en daardoor kostenbesparend, maar zorgt ervoor dat er een kleine opening blijft tussen de glasplaten van het zonnepaneel. Dit zorgt dus voor een zwakke plek in het paneel, waar vocht binnen kan dringen. Op den duur is deze kostenbesparing dus al snel erg kostbaar.

Om dit probleem te voorkomen, wordt bij de productie van de zonnepanelen waar wij mee werken reeds rekening gehouden met het op professionele wijze naar de junction box leiden van de draden.

Het belang van garanties bij zonnepanelen vergelijken

Last, maar zeker niet least: vergeet ook niet om de garanties te vergelijken in uw zonnepanelen zoektocht.

Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat er (afdoende) garanties worden gegeven op zonnepanelen, bijvoorbeeld rondom defecten of rendementsverliezen.

Kies daarom bij voorkeur voor zonnepanelen van een merk dat garanties afgeeft onder de EU-bepaling. Bij zonnepanelen van buiten de EU wordt het al snel erg lastig om garanties te claimen.

Vaak bent u voor garantieclaims na de eerste twee jaar namelijk aangewezen op de fabrikant. Installateurs – en de leveranciers waar zij inkopen – geven vaak maar twee jaar garantie op de geïnstalleerde panelen. Terwijl zonnepanelen natuurlijk heel wat langer meegaan dan die twee jaar!

Ook hebben veel fabrikanten claims vanwege vocht dat tussen het paneel is gekomen, uitgesloten in hun voorwaarden. Helaas zien we zelfs vaak gebeuren dat de fabrikant opneemt dat zij simpelweg het bedrag voor het ene paneel kunnen terugbetalen, of een paneel kunnen toesturen van andere afmetingen, waardoor het onbruikbaar is in uw geïnstalleerde zonnesysteem.

Ook daarom werken we bij {Bedrijfsnaam} met Sonnenstromfabrik zonnepanelen. Deze fabrikant levert al 28 jaar lang de hoogste kwaliteit zonnepanelen, onder EU garantiebepalingen.

Met een claimpercentage van 0,02% is de kans dat u de garantie nodig heeft uitermate klein. Maar mocht u tegen een onvoorzien probleem aanlopen, dan weet u zeker dat u goed gedekt bent met de gunstige garantievoorwaarden van Sonnenstromfabrik.

Heeft u nog vragen, of wilt u ontdekken hoe uw ideale zonnesysteem eruitziet? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

9,4
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 00 00 000

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.